Jūsų krepšelis

Kopenhagoje vykusios mados savaitės apžvalga

Šią savaitę baigėsi labai laukta, Kopenhagos mados savaitė. Nenuostabu, kad pastaraisiais metais Kopenhagos mados savaitės klestėjimas lėmė platų pasirodymų pasirinkimą, kurie šį sezoną žiūrovams sukėlė teigiamas emocijas ir nepamirštamus įspūdžius.

Pasak Cecilie Thorsmark, Kopenhagos mados savaitės generalinės direktorės, kiekvienais metais mados savaitė vis labiau auga. Cecilie džiaugiasi matydama ne tik nuolatinį atsidavimą iš patyrusių prekinių ženklų, kurie jau daugelį metų buvo kartu, bet ir naujų prekių ženklų susidomėjimą, kurie dera su Kopenhagos mados savaite.

Kol mados atstovų būrys veržiasi į gatves, parodyti save ir stilingus drabužių derinius, žymūs prekių ženklai skuba parodyti savo 2024 m. rudens/žiemos kolekcijas. Nicklas Skovgaard ir jo vardu Kopenhagoje įkurtas prekės ženklas –  pirmą dieną atidarė performatyviu pasirodymu. Dizaineris modelius paruošė taip, kad jie atkartotų kasdieninį gyvenimą: dalyviai buvo filmuojami jų pačių telefonais, pasirodymo metu buvo užkandžiaujama sukuriant kasdienybės įspūdį 

Danijos miesto gatvėse apstu neįtikėtinų derinių: sijonai virš kelnių ir neįprastai dėvimi viršutiniai drabužiai. Ir, žinoma, ryškios spalvos, kurios nusėtos spaudiniais ir aksesuarais.

Skandinaviškas stilius yra žinomas dėl nepriekaištingo skonio ir drąsių spalvų derinių, šį sezoną Danijos sostinė įgauna dviprasmišką estetiką – leopardo rašto aksesuarai ir tyli prabanga ( “quiet luxury”). Taip pat dominuoja raudonos spalvos atspalviai – nuo baleto batelių ir sportiškų švarkų iki kostiumų nuo galvos iki kojų.

Šiuolaikinės ir išrankios moters drabužių spinta –  daugelio dizainerių vaizduotės išlaisvinimas. Vadovaujant naujai paskirtam REMAIN kūrybiniam direktoriui Martin Asbjørn, 2024 m. rudens/žiemos sezonui sutelkiamas dėmesys į šviesias linijas, struktūriškus siluetus, intriguojančius tekstūros kontrastus ir rafinuotą paprastumą.  Šioje kolekcijoje sujungiami klasikiniai ir nesenstantys aprangos elementai. Didžiulę kolekcijos dalį sudarė švarkai su smailiomis apykaklėmis, odiniai marškinėliai. Vienas iš įspūdingiausių įvaizdžių buvo sukurtas bendradarbiaujant su Anny Nord –  šilkinis sijonas, gausiai išsiuvinėtas karoliukais, permatomi tinkliniai marškiniai ir batai, kurie derinami prie marškinėlių spalvos.

Naujausioje „Skall Studio“ kolekcijoje daug džinsinio audinio. Viena iš kolekcijos kūrėjų, Julie Skall, teigia, kad kolekcijoje siekiama sukurti kūrinius, kurie išliktų spintoje daugelį metų ir, galbūt, būtų perduodama kitoms kartoms.  Kolekcijos pagrindą sudarė sijonai, kostiumai, lengvi paltai, švarkeliai. Ryškiausias kolekcijos akcentas – siuvinėjimas. Taip pat ekologiška itališka medvilnė ir lininės palaidinės bei suknelės, kurias puošė siuvinėtos apykaklės ir rankovės.

Stine Goya“ prekės ženklas sužavėjo publiką pristatydama 2024–2025 m. rudens žiemos kolekciją pavadinimu „ART.WORK“.  Kopenhagoje buvo demonstruojama išskirtinė Stine Goya menininko David Risley paroda. Kolekcija sklandžiai nukreipė lankytojus į unikalias erdves, kurių detalės simbolizavo prekės ženklo kūrybinę dvasią. Vienas iš svarbiausių kolekcijos akcentų buvo išskirtinis David Risley kūrinys – šilkine skara papuošta suknelė. Švelniai rožinės suknelės, papuoštos subtiliais karoliukais ir siūlais demonstravo prekės ženklo atsidavimą meistriškumui. Kūrybos direktorius Stine Goya teigė, kad sukurti šią kolekciją jį įkvėpė žinojimas, kad menas visada buvo visko, ką daro, pagrindas, todėl sukurti šią kolekciją, buvo teisinga ir unikalu. Blizgučiai – vienas iš svarbiausių akcentų.  2024 m. rudens-žiemos kolekcijos spalvų paletė atspindėjo sezono esmę. Raudona spalva suteikė ryškumo išskirtiniams paltams ir suknelėms, o švelni rožinė –  simbolizavo švelnumą. Šokolado ruda spalva suteikė žemiškumo ryškioms rankomis pieštoms gėlėms, kurios buvo  išaustos sidabriniu siūlu tam, kad  suteiktų blizgesio.